Gera Katalin szobrászművész albuma


 

76 oldalas, 210X210 mm-es, színes reprodukciókkal (köztéri munkák, kisplasztikák, domborművek, portrék, érmek) megtöltött művészeti album, melyben Csernák Árpád bevezetője után interjút olvashatnak a művésznővel Farkas Judit tollából.

Búvópatak Alapítvány, Kaposvár, 2011

Eredeti ár: 3800,– Ft

A kiadótól kedvezményesen 3000,– Ft-os áron megrendelhető. (Belföldön a postaköltséget is a kiadó állja.)

 

Részlet a bevezetőből:

"Gera Katalin kiállításain olyan érzése támad az embernek, mintha valamiféle szentélyben járna. Minden szobor azt sugallja, hogy alkotójuk hisz az életben, az emberben, bizalma rendíthetetlen, reménysége kikezdhetetlen, az orgonázó és a lázadó angyal, régi idők asszonyai, szuggesztív, koncentráltan áldást osztó papjai, varázslói, az anyaságot és a test szépségeit felmagasztosító művei.
De honnan ez az erő, hit és képességű Ez titok. Titok most, és titok is marad. Persze lehet az okokat keresni a genetikában, lehet kutatni a gyökereket a falusi környezetben, ki lehet mutatni a mesterségbeli tudás alakulásában az iskolák szerepét, de mindez okoskodás volna, és a művészet nem tűri az okoskodást, a tehetség racionálisan nem körülírható: »a tündérit az Isten végzi el«."

Csernák Árpád


Kiegészítő információk