Farkas Judit


jogász, a Búvópatak főmunkatársa

 

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának elvégzése után, 1983-tól tíz éven át a MÁV Épület- és Hídfenntartó Főnökségén dolgozott Kaposváron. 1995-től 2006. augusztus 31-ig a mosdósi kórház jogtanácsosa volt. 2005-től a Búvópatak főmunkatársa. 2006. szeptember 1. napjától 2017. december 31. napjáig a lapot kiadó Búvópatak Alapítvány jogtanácsosa.
A lapkészítés munkáját kezdetben kizárólag jogi szaktudásával segítette.
A főszerkesztő biztatására kezdett recenziókat, kispublicisztikákat, könyvismertetéseket írni, interjúkat készíteni, később novellákat írni. Írásai megjelentek a Búvópatakon kívül a Vigiliában, a Pannon Tükörben, a PoLíSzban, a Magyar Múzsában és a Dunai Limesben. Szerepel a somogyi alkotók műveit bemutató Földem című antológiában, valamint az Irodalmi Jelen 2015-ös novella pályázatára beérkezett legjobb írásokat tartalmazó Zora és a Lagrange-pont című válogatáskötetben.

Csernák Árpád két könyvének (Kék korláton sárga ernyő – Hungarovox / Budapest 2007. és Két év – Egy kaposvári színész naplójából – Hungarovox / Budapest 2011.) szerkesztője.

A Búvópatak Könyvek sorozat keretében 2008-ban jelent meg Szavamat adom címmel első, négy műfajú prózakötete, melyben beszédei, interjúi, recenziói és néhány novellája olvasható. 2014-ben a Hungarovox Kiadó gondozásában jelent meg első novelláskötete Üvegszilánkok címmel, Csernák Árpád szerkesztésében, a borítón S. Horváth Ildikó grafikájával. 2017-ben – az NKA támogatásával - ugyancsak a a Hungarovox Kiadó adta ki a Helytállók című kötetét, mely a Búvópatak folyóiratban megjelent interjúit tartalmazza, a borítón Ország László fotójával. 2018-ban jelent meg A titokzatos áramlás örököse címmel Csernák Árpáddal, a Búvópatak főszerkesztőjével készített életútinterjú kötete (Hungarovox Kiadó). A borítót Csernák Máté fotójának felhasználásával Csernák Bálint, a lap tipográfusa tervezte.

Interneten olvasható írásai:

- Az utolsó festmény (társszerző: Csernák Árpád) – Magyar Irodalmi Lap: http://irodalmilap.net/?q=cikk/az-utolso-festmeny-csernak-arpad-es-farkas-judit-koezoes-szerzemenye

- Peti erdeje - JEL online folyóirat: http://www.jelujsag.hu/peti-erdeje

2010. január 6-án, az Igalon megrendezett Megyenapon a Somogy Megyei Közgyűlés Somogy Polgáraiért Díjjal ismerte el munkáját.

 

A Somogy Megyei Közgyűlésnek eljutatott levele itt olvasható.

Kiegészítő információk